Jak kalkulować koszty, aby zyski były jak największe? Jakich narzędzi użyć, aby kalkulacja przebiegła sprawnie i efektywnie?
Odpowiedzi na te i inne pytania poszukamy podczas spotkania branżowego dla podmiotów gastronomicznych, które odbędzie się 25 maja br. w godz. 11.00 – 15.00 w siedzibie Stowarzyszenia ECHO (Leszno, al. Krasińskiego 30).
Obecny na spotkaniu Inspektor Państwowej Inspekcji Pracy odpowie na pytania związane ze
– specyfikacją pracy w gastronomii,
– zatrudnianiem osób z niepełnosprawnościami.
W trakcie warsztatu uczestnicy zaznajomią się:
– z narzędziami kalkulacji gastronomicznej możliwymi do wykorzystania przez podmioty ekonomii społecznej,
– z metodologią kalkulacji możliwą do wykorzystania przez podmioty ekonomii społecznej,
Uczestnicy spotkania będą mieli także możliwość konsultacji odnośnie aspektów formalnych i kalkulacji w działalności gastronomicznej podmiotów ekonomii społecznej.
Na spotkanie zapraszamy przede wszystkim przedstawicieli podmiotów ekonomii społecznej prowadzących działalność gastronomiczną na terenie subregionu leszczyńskiego (powiaty: leszczyński, m. Leszno, gostyński, kościański, rawicki, międzychodzki, nowotomyski, grodziski, wolsztyński).
Zgłoszenia na spotkanie przyjmuje Mateusz Gzyl pod adresem e-mail mateusz.gzyl@pisop.org.pl lub nr telefonu 65 520 78 86 do dnia 22.05.2018
Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.