Smacznie, zdrowo i … z zyskiem

Aby działalność gastronomiczna przynosiła zyski potrzebnych jest wiele składników.
Na co zwracać szczególną uwagę prowadząc tego typu działalność gospodarczą?

Zagadnienia te będą tematem spotkania branżowego skierowanego do podmiotów ekonomii społecznej prowadzących działalność gastronomiczną, które odbędzie się
27 lutego br. w godz. 10.00 – 13.00 w leszczyńskim Ratuszu (I piętro, mała sala)

Przedstawiciel Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Lesznie przedstawi standardy prowadzenia gastronomicznej działalności gospodarczej, a Dominik Stachowiak z Fundacji Foodmaker zwróci uwagę na najważniejsze cechy dobrej oferty.

W trakcie spotkania porozmawiamy również na temat partnerstwa gastronomicznych przedsiębiorstw społecznych z subregionu leszczyńskiego. Czy jest szansa na jego utworzenie i na czym może polegać? – to temat do dyskusji.

Spotkanie kierujemy do wszystkich podmiotów ekonomii społecznej z terenu subregionu leszczyńskiego (powiaty: gostyński, grodziski, kościański, leszczyński i m. Leszno, międzychodzki, nowotomyski, rawicki, wolsztyński).

Zgłoszenia na spotkanie prosimy przesyłać do Magdaleny Wróblewskiej na adres magdalena.wroblewska@pisop.org.pl lub telefonicznie 65 520 78 86

Spotkanie organizowane w ramach projektu
„LOWES – Leszczyński Ośrodek Wsparcia Ekonomii Społecznej” dofinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego.

Formularz_zgloszeniowy_branżowe_27.02